Pipacs, a pelikán

Posted on 2011/07/12

1


A két apport-mániás, Molly és Guba gyakran úgy gyűjt be egy második tárgyat, hogy valami már van a szájában. Különösen Molly piszmog sokat azzal, hogy egyszerre két teniszlabdát kapjon be, de sosem sikerül neki, nem elég nagy a szája hozzá. Irigylem a kitartását és a türelmét, képes tizenötödszörre is megpróbálni, közben többször is taktikát vált, de két labda sem keresztben, sem hosszában nem fér a szájába.

Pipacsnak azonban simán megy. Eddig nem láttam ilyesmivel próbálkozni, ma viszont többször is kettesével hozta ki a labdákat a vízből. Szinte sportot űzött belőle, hogy a saját labdája megszerzése után más labdáját is begyűjtse, és mivel nagyon gyorsan úszik, ez gyakran sikerült is neki, és azt is simán bekapja, mint egy pelikán.

Molly kissé neheztel Pipacsra

Pelikán Pipacs - két labda van a szájában

Molly vidra ősei vízi életmódjának hódolva búvárkodott, vízibirkózott, pracsált, és úszott, úszott, úszott, még a legnagyobb szükségében sem volt hajlandó kijönni a vízből. Először nem értettük, hogy a part közvetlen közelébe érve (itt már leért a lába) miért szaladgál izgatottan fel-alá, aztán egyszer csak leguggolt, és belekakált a vízbe  – mindezt labdával a szájában, és a parttól 10 cm-re.

Molly búvárkodik

 

Csipke úszástechnikája szépen javul, kezd rájönni, hogy nem futni kell a vízben, hanem úszni, és amikor épp nem csépeli a vizet, már gyorsabban úszik, mint Guba.

Hasasugrás Csipke módra