Mindenki ki van bukva

Posted on 2011/02/18

2


Molly egyre nehezebben viseli a fogságot. Leül mellém és könyörög, engedj ki a többiekhez Gazdinéni! Nem lehet Mórika, értsd meg, most vagy a csúcson. Ő erre teljesen leengedi a füleit, kicsit lehajtja a fejét,  óriásira kerekített, bánatos szemekkel néz rám, gonosz vagy és utálatos. Kárpótlásul sokszor megdögönyözöm, de ő csak hunyorogva rebegteti a szempilláit, és szenved. Valóban szenved, és nem is annyira a szerelemtől, hanem a bezártságtól. Molly egy energiabomba, a rohangálás és az apport, na meg az úszás a szenvedélye, ki nem állhatja a tétlenséget.

Guba és Grizzly is szenved, ők a szerelemtől. Grizz cincog és sóhajtozik, Guba rendkívül nyugtalan, nyüszít és jajgat, közben kaparja az ajtót. A kertben százszor is körbeszaladnak, ellenőrzik Molly nyomait, látszik rajtuk, hogy a redőny le van eresztve.

Kicsit Pipacs is ki van bukva, mert amikor rádörrenek a hisztiző és kaparó Gubára, meg az idegeimet fűrészelő nyöszörgő Grizzlyre, hogy most már azonnal csihadjanak el, azt Pipacs magára is vonatkoztatja. Pipacs érzékeny a hangos szóra, ezért ilyenkor hozzá külön oda kell mennem, Pipacs te okos, jó kutya vagy, csak a többiek rosszak, és ettől tökéletesen megnyugszik.

Dömpi amiatt háborog, hogy Grizzly őt is zaklatja, át is költözött a titkos bungijába, Grizz oda nem tudja követni.

Csak Csipke nincs kibukva, ő egész nap ugrabugrál és viháncol, nem törődik semmivel. Ismét óriásit nőtt, szépen alakul a szakálla is. Ma reggel adtam neki egy falat májas kenyeret a reggelimből, ettől azonnal hátrafelé kezdett szaladni.