Labrador retriever standard

FCI standard Nr. 122/c (módosítva 1986-ban) / Származási hely: Nagy-Britannia

 


Általános megjelenés: Erős felépítésű, élénk, rövid ágyékrésszel rendelkezik, széles koponya mély mellkas és jól ívelt bordák, széles és erős ágyék far és hátulsó végtagok.

Jellemzői: Kiegyensúlyozott, nagyon életrevaló, kitűnő orrú, puha szájú, vízimádó kutya, jó alkalmazkodó képességű, rendkívül odaadó kísérő.

Jelleme: Intelligens, figyelmes, készséges kutya, minden vágya, hogy gazdájának örömet szerezzen. Barátságos természetű, az agresszivitás vagy a félénkség legkisebb jele nélkül.

Fej: Széles, jól formált agykoponya kifejezett stoppal a pofa nem lehet húsos. Az arcorri rész közepesen hosszú, erős, nem hegyes. Az orrtükör széles jól képzett orrlyukakkal.

1. korrekt fej az arc- és agykoponya síkja párhuzamos); 2. a pofa nem elég erős, a fülek túl hosszúak; 3. a pofa nagy és durva; 4. az arckoponya és az agykoponya síkja nem párhuzamos, hanem összetartó; 5. az arckoponya és az agykoponya síkja nem párhuzamos, hanem széttartó. (ez, és a további képek innen)

Szem: Közepes nagyságú, intelligenciát, és jóindulatot sugároz, barna vagy mogyorószínű.

Fül: Nem nagy és nem nehéz, szorosan a fejhez simul, magasan és meglehetősen szélesen, hátul tűzöttek.

Fogazat: Erős állcsont-állkapocs és fogak tökéletes, szabályos és teljes ollós harapásban, amelynél a felső metszőfogsor köztes hézag nélkül fedi az alsót és a fogak merőlegesen állnak az állcsont-állkapocsban.

Nyak: Száraz, vastag, erőteljes a megfelelően dőlt lapockába megy át.

Elülső végtag: Hosszú ferde lapocka. A felkar és az alkarcsontok erősek és a könyöktől a talaj felé elölről és oldalról tekintve is egyenesek.

A felső képen a könyökök elállnak (dongás v. bulldog állás) túl távol áll, az alsó képen pedig túl szűken.

Test: Mély és széles, dongás mellkas jól ívelt bordákkal. Egyenes felsővonal. Széles, rövid és erős ágyékrésszel.

Hátulsó testrész: Jól fejlett a farok felé nem lejtős far, jól szögelt térdizület. Mélyen elhelyezkedő csánkizület, a tehénállás nagyon nagy hiba.

A középső kép a korrekt hátsórész, bal oldalon a csánkok befelé állnak (hordóállás), a jobb oldalin kifelé (tehénállás)

Mancs: Kerek és kompakt; jó csontos alappal, jól fejlett talppárnákkal

Balról jobbra: zárt, boltozatos mancs (macskamancs); megfelelő mancs; túl hosszú mancs (beagle v. nyúlláb); szétterülő, nyitott mancs.

Farok: A fajta tipikus ismertetőjele; a tövénél nagyon vastag a hegye felé fokozatosan vékonyodó, középhosszú elálló szőrzet nélküli, de azért mindenütt köröskörül rövid, vastag szőrrel fedett, ezért “hengeres” megjelenésű, úgynevezett “vidra farok”. Jókedvűen, de semmi esetre sem a hát vonala fölött hordja.

a) jó farokállás, b) helytelen farokállás; c) elvékonyodó farok (hiba), d) fiatal egyedekre jellemző farokállás – elfogadható, e) túl alacsonyan tűzött farok (hiba), f) túl magasan tűzött farok (hiba)

Mozgás: Szabad, térölelő, amelynél az elülső és a hátulsó végtagok egyenesek és párhuzamosak.

Szőrzet: Tipikus ismertetőjel; rövid vastag nem hullámos, nem zászlós, elég kemény tapintatú, időjárásálló aljszőrzet.

Szín: Egyszínű fekete, sárga, vagy máj- illetve csokoládészínű. A sárga árnyalata lehet bármely világos krémszínűtől a rókavörösig. Egy kis fehér mellfolt megengedett.

Nagyság: Ideális marmagasság: kanoknál 56-57 cm , szukáknál 54-56 cm

Hibák: Minden, a fentiektől való eltérés hibának tekintendő, amely értékelésének az eltérés mértékével pontosan arányban kell lennie.

Fentről, és balról jobbra: könnyű csontozat; rövid nyak,
túl erős, nehéz csontozat; nem egyenes hátvonal
ereszkedő hátvonal; hosszú végtagok

Leggyakrabban előforduló hibák: durva fej, gyenge stop, világos szemek, könnyű csontozat, hosszú gyenge hát, magas far, meredek szögelések, nem elégséges előmellkas, nyitott mancsok, francia állás, fürtös szőrzet.

Megjegyzés: A kanoknak két, láthatóan normál fejlettségű, a herezacskóban elhelyezkedő herével kell rendelkezniük.

Reklámok
45 Responses “Labrador retriever standard” →
 1. ebben a standardban pár dologhiányzik…..
  …….de azértjó

  Válasz

 2. drotosvizsla

  2011/12/12

  Ez a hivatalos FCI standard, így elvileg nem hiányozhat belőle semmi…de várom észrevételeidet és javaslataidat!

  Válasz

 3. B József

  2011/12/12

  Nekünk van egy labradorunk, úgy vettük, hogy fajtiszta, nagyon szép és tényleg a fent írtaknak megfelelő felépítésű. Most 8 hónapos és már olyan, mint egy teljesen kifejlett kutya!
  Fekete és kan!
  Egy dolog van, ami már kis korában is szemet szúrt nekünk, hogy a szeme nem olyan mint más labradoroknak, először azt hittük, hogy valami baja van a kutyának, mert az alsó szemhéja kicsit lógott, vagy hogy írjam.. tehát nem feszes nem simul rá a szemére, hanem meg van ereszkedve. Nem tudom, hogy ez mennyire jellemző a fajtára.. azt hittük hogy ha kinövi magát ez biztos változni fog, de nem. Úgy néz ki, hogy ő ilyen!
  Lehet, hogy mégse fajtatiszta?
  Úgy tudom, ennél a fajtánál van több féle vérvonal, van nagyobb testű és kisseb, tehát labrador és labrador között is lehet különbség.

  Válasz

  • drotosvizsla

   2011/12/12

   A laza szemhéj önmagában nem jelenti azt, hogy nem fajtatiszta, sajnos a labradoroknál ez nem ritka. Egy nyolc hónapos labrador még nőni fog, talán a szemhéja is javul majd valamennyit, de feltehetően már nem lesz tökéletesen feszes.
   Méretbeli különbségek egy almon belül is előfordulhatnak, tehát nem feltétlenül vérvonal kérdése ez,
   A méret azonban sosem térhet el lényegesen a standardban előírt nagyságtól, tehát a vérvonalban megjelenő túl nagy méret mindig tenyésztési hiba.
   Külföldi kiállításokon, tenyészszemléken a bírók meg szokták mérni a marmagasságot, és a túl nagy/kicsi kutyákat nem javasolják a tenyésztésre. Mi még nem tartunk itt…

   Válasz
 4. Kétféle labit tudok, amerikai vagy angol, field-trial vagy showdog. (karcsú vagy tömzsi).
  Ez a show vonal, ugye? A fieldre nincs egy hasonló esetleg?

  Válasz

  • drotosvizsla

   2012/01/29

   Az FCI és az AKC (American Kennel Club) csak egyetlen labrador fajtát ismer el. Sem a munka (vagy field trial) sem a dual (munka+show) vonalra (tudomásom szerint) nincs külön fajta standard, tehát elvileg nekik is így kellene kinézniük.

   Válasz

 5. Gách Violetta

  2012/02/06

  Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha egy 3 hónapos labradornak a mancsán van némi fehér szőrzet (egyébként a kutya sárga), és ha a talpak nem egyszínű feketék, az még megengedett-e. Egyébként a kutya minden más téren úgy néz ki, mint a többi kölyök labrador.

  Válasz

  • drotosvizsla

   2012/02/06

   Kedves Violetta! A lábon lévő fehér folt nem megengedett. A talppárnák színére vonatkozóan nem tudom biztosan, hogy ez hiba-e, vagy sem, de még sosem hallottam-láttam olyat, hogy nem egyszínű. Más fajtáknál igen, de azok nem egyszínű fajták voltak (pl. alaszkai malamutnál). Nem állíthatom biztosan, de a szőr és a mancs foltossága egy nem fajtatiszta felmenőre utalhat.

   Válasz

 6. Vivi

  2012/02/06

  Üdvözletem, meg szeretném kérdezni, hogy egy 12 hetes szuka labradornak körülbelül mennyi az átlag marmagassága?

  Válasz

  • drotosvizsla

   2012/02/06

   Kedves Vivi!

   Kölyök kutyáknál (egészen 12 hónapos korig) nincs elvárható méret. Egyes kölykök kezdetben gyorsan, mások lassabban nőnek, és egy túl kicsi vagy nagy 12 hetes kutya fél éves korára már általában “normál” méretű lesz.

   Válasz

 7. Vivien

  2012/04/17

  Üdvözlöm!

  Egy 4 hetes kutyusnak baj ha tompa az orra mint a buldognak?
  itt egy kép http://ablabrador.hu/litternews.htm (a legfelsők)

  Válasz

  • drotosvizsla

   2012/04/17

   Kedves Vivien! Ha megnyitom a linket, csak egy üres oldal,és a “karbantartás alatt” szöveg látható, így nem tudom megnézni a képet sem, és nem tudok véleményt mondani.

   Válasz
 8. Jó napot kívánok. Egy kérdéssel fordulnék Önhöz. (Állítólagos) Labrador retriever kutyámat (jelenleg 3 hónapos) fajtatisztaként vettem. Kezdő kutyatartóként ekkor még meg sem fordult a fejemben, hogy elkérjem a szülők papírjait, vagy hasonló. A probléma viszont az, hogy jelenleg a kiskutya már nem teljesíti az előírt küllemi kritériumokat. Orra hosszúkás, lábai hosszúak, szőre a hófehérről foltosra váltott 5 hét leforgása alatt, valamint (nem küllemi jegy ugyan) természete agresszív. Az a gyanún, hogy nem fajtatiszta kiskutyával ,,ráztak engem át”. Megtenné nekem, hogy ha küldök képet, akkor vet rá egy pillantást? Előre is köszönöm. Üdv

  Válasz

 9. Szekeres Andrea

  2013/03/19

  Üdvözlöm!

  Még csak most ismerkedem ezzel a fajtaval, mivel kiválasztottunk egY kölyök labradort.
  Azt szeretném kérdezni, mik azok a szemmel látható tulajdonsagok amiből tudni lehet már kölyök korban hogy valóban fajtatiszta-e? Illetve mik azok a “hibák” miből egyértelműenlátszik, hogyha nem fajtatiszta?
  Valamint ha küldök egy képet megtennénekem , hogy ranez és megírja a véleményét ez ügyben?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Szépnapot!

  Válasz

  • Kata

   2013/03/19

   Kedves Andrea!

   A fajtatisztaságra a legbiztosabb garancia, ha látta a szülőket is. Amire figyelni érdemes: a szín és egyéb pigmentáció, a fül alakja és hossza (ne legyen hosszú), a fang (arcorr) hossza és vastagsága (ne legyen pl. keskeny, elvékonyodó), a szőr rövid legyen, nem lehet benne semmilyen hullámosság. A megfelelő színt nehéz körülírni, főleg a sárga színű egyedek esetében, de a neten található fotók iránymutatóak lehetnek, milyennek is kellene lennie. Folt a mellkasa elejét kivéve nem lehet rajta – de lehetőleg ott se legyen. A barna változatban a csokoládé szín az optimális.
   Ami nagyon fontos még. A viselkedés: élénknek kell lennie, nem lehet ijedős. Lábak: a standardban bemutatott hibák már kölyökkorban is látszanak, ha azt mondja a tulaj, hogy kinövi, ne higgye el neki. (Ezek biztosan fajtatiszta kiskutyáknál is nagyon fontosak.)

   Természetesen szívesen megírom a véleményemet a fotóról is. Ide küldheti: piperkockennels@gmail.com

   Üdv.

   Kata

   Válasz

 10. Tolcsvai Anita

  2013/05/09

  jo napot kivanok! lenne egy kerdesem, zsemle szinu labradorok eseteben mennyire kell egysegesnek lennie a szinezetnek, lehetnek-e itt-ott vilagosabb “foltok” a szorzeten? azert erdekelne mert nemreg vasaroltunk egy zsemle labrador kiskutyat es vannak rajta vilagosabb csikok. lehetne-e hogy kepet kuldok rola hogy vessen ra egy pillantast? valaszat elore is koszonom
  Udv szep napot!

  Válasz

 11. Bede Timea

  2014/07/04

  Jo napot kivanok!
  Elnezest kerek elore is, hogy nem engedi, hogy ekezettel irjak.
  Az en kerdesem az lenne, hogy van egy ket eves szukank, csoki szinu, latszik, hogy labrador, nekunk meg volt elotte is. A probelma az lenne, hogy 49 cm szerintem eleg kicsi es a hatso labak egyenesek nem allank befele es kifele csak tul egyenesek, ez egeszsegugyi problema lehet? On szerint ne tenyesszuk tovabb, hogy ilyen alacsony? Jaj es neha a farkat is fent tartsa foleg ha a kapuba mas kutyus van! Maskep csodaszep kutyus es okoska. Es nem jon rendesen a menstruacioja vagis 6 honapra jelentkezik, de nem tul sok a mennyiseg, maskepp latszik megdagad neki meg minden, az problema ha keves jon?Szivesen kuldok par kepet, ha nem probelam.
  Udv.: Bede Timea

  Válasz

  • Kata

   2014/07/30

   Kedves Tímea!

   Elnézést a késedelmes válaszét…
   Véleményem szerint ez a magasság oly mértékben eltér a standardtól, hogy nem szerencsés tenyészteni, egy tenyészszemlén biztosan kizárnák.
   A lábak állását fotó nélkül nem tudom megítélni, elvileg ez nem jelenthet problémát.
   A hat havonkénti tüzelés normális, és jellemzően nem jár bő vérzéssel, ráadásul ők folyamatosan tisztogatják magukat, ezért tűnhet úgy, hogy alig vérzik.
   A farkukat izgalmi állapotban feljebb emelhetik, akkor érdemes megfigyelni, amikor nyugodtan áll, ezt is nehéz megítélni kép nélkül. Ha küld képet, talán többet tudok segíteni…

   Üdv.

   Kata

   Válasz

   • Bede Timea

    2014/07/31

    Köszönöm szépen! Igen szívesen küldök képeket róla. Milyen email címre lehetséges?
    Üdv.
    Timi


 12. Bede Timea

  2014/07/31

  piperkockennels@gmail.com
  erre lehetséges?

  Válasz
 13. Mekkora az ideális súlya egy 4 hónapos szuka labradornak?
  Anikó

  Válasz

 14. Bulyko-Plevnyák Sándor

  2015/02/15

  Kedves Kata
  Segítségét szeretném kérni. Nemsokára hazaviszek egy kislány labradort, sok szakirodalmat átolvastam, de a francia állásról, ami hiba nem közölték hogy miben nyilvánul meg. Ha kérhetem leírását nagyo megköszönöm.
  Üdvözlettel: Sándor

  Válasz

  • Kata

   2015/03/23

   Kedves Sándor!

   Elnézést a késedelmes válaszért…
   Francia végtagállásban az elülső lábak tengelye könyöktől vagy a lábtőtől kiindulva kifelé fordul, a mancsok is kifelé állnak. Általában a talajon szűk állás gyakori velejárója. A szűk állás azt jelenti, hogy a mancsok a kutya középvonalához közelítenek.

   Kölyök korban a kifelé forduló mancs nem ritka, ez a legtöbb esetben 4-5 hónapos korra eltűnik.

   Üdv.
   Kata

   Válasz

 15. edina

  2015/03/16

  Kedves Kata!
  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 4 hónapos szuka labrador 8,5 kg-os súlya megfelelőnek minősül -e. Az alomban ő volt az utolsó, és legkisebb kutyus, ezért (is) a táplálással próbálunk nagyon “szakszerűek” lenni, de nekem gyanús, hogy ez még 4 hónapos korban is egy kicsit kisebb súly, mint az átlag. A mérete sem nagy a kutyusnak, a kutyaoviban a 4,5 hónapos golden retriver pajtásunk (kan) majdnem kétszer akkora, mint a mi kutyusunk.
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Üdvözlettel: Edina

  Válasz

  • Kata

   2015/03/23

   Kedves Edina!

   Ez a súly valóban kevésnek tűnik, de ez nem jelenti azt, nem szedi össze magát 1 éves korára.
   Hogy mennyinek kellene lennie ebben a korban, arra nincs pontos adat. Hetente kb. 1 kg-ot kell híznia (80-150 g), és nagyjából 5 hónapos korára el kell érnie a felnőttkori súlyának felét.

   A mi Rozink négy hónapos korában ekkora volt, de arra már nem emlékszem, hány kg volt; mivel nem volt vele gond, nem méregettük rendszeresen. https://drotvizsla.files.wordpress.com/2011/12/p1120628.jpg

   Tenyésztő mit mond, születésétől kezdve le volt maradva? Hány kölyök volt az alomban?

   Üdv.

   Kata

   Válasz

 16. Bulykó-Plevnyák Sándor

  2015/03/25

  Kedves Kata.

  Köszönöm válaszát, időközben hazahoztunk egy gyönyörű kislány fekete labrador hét hetes kiskutyát aki nagyon szeretetre méltó és ragaszkodó. Sokat eszik kis gömböc, de nincs elhízva. napról napra okosabb és növekszik.

  Üdvözlettel:
  Sándor

  Válasz

 17. Bulykó-Plevnyák Sándor

  2015/04/04

  Kedves Kata.

  Mint említettem Kira már a család tagja, aki most elsején lett kilenc hetes. Megkapta a második sorozat oltását és a doktor bácsi azt mondta, hogy tíz nap múlva kilehet vinni közterületre. Már a lakásban kutyus pelenkára van szokva ott végzi a dolgát. A tanácsát kérem, ha elkezdjük a kinti életet és egyben a szobatisztaságra való szoktatását milyen módon tegyük, ” most olyan mint egy kis vízmű állandóan vizel még éjszaka is ami nem baj mert mindig jelzi ha elvégezte a dolgait”. Több kutyus gazdi javasolta, hogy éjszakára vegyük el tőle a vizet. Nem tudom hogy ez jó ötlet.

  Üdvözlettel:
  Sándor

  Válasz

 18. Szabó Mónika

  2015/04/09

  Üdvözlöm.4 hetes kis labradorjaink születtek!Apjuk csoki barna anyjuk zsemle színű.9-en vannak.2-nél kivehető a mellkasán egy pici fehér színű folt vagy inkább csíkocska.egy feketén és egy csoki barnán van.Ez utalhat nem fajtiszta felmenőkre?Az apa és anya kutya is hibátlan szőrzetű gyönyörű kutyák.Kinőhetik ezt a kicsik?

  Válasz

  • Kata

   2016/03/10

   Elnézést a késedelmes válaszért, de nem kapok értesítést a wordpress-től az ide írt hozzászólásokról…
   A kis mellfolt nem hiba, ez nem arra utal, hogy a felmenők nem fajtatiszták. Láttam már kölyköt, akinek felnőtt korában nem látszott a fehér folt, de ez gondolom azóta már kiderült, hisz lassan egy évesek már azok a kölykök 🙂

   Válasz

 19. herceg666

  2015/11/15

  Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy a show vonalat képviselő labradorok miben különböznek a munka célra tenyésztett labiktól? Főleg a belső tulajdonságaik , jellemvonásaik érdekelnének! Köszönöm! 🙂

  Válasz

  • Kata

   2016/03/10

   Elnézést a késedelmes válaszért, de nem kapok értesítést a wordpress-től az ide írt hozzászólásokról…
   Nem sok tapasztalatom van munka vonalú labradorokkal. Hallottam olyan véleményt, hogy belső tulajdonságaikat tekintve nagy különbség van köztük, és olyat is, hogy nincs semmilyen. Szerintem nem a két típus között van lényeges különbség, inkább az egyes vérvonalak, ill. a gazdik között.

   Válasz
 20. Kedves Kata!
  Megnézné esetleg az én kutyusomat is, ha küldök róla fényképet? Én is labinak hoztam anno. A mamát ismerem, az egész almot láttam, de a papát nem láttam személyesen. Nem tudom, hogy van-e benne valami beütés. Korom fekete, nincs sehol semmi folt, szőre sima, farka labi farok, fejecskéje oldalról labi fej, de elölről nekem kicsit hosszabbnak tűnik és a lábacskái is hosszabbak, nem olyan zömök. Kíra kislány 11. hónapos. A természete teljesen labi, imád apportírozni, nagyon barátságos, bújós, nagy bohóc, igazi családi kutya. De, egyenlőre még a vizet annyira nem kedveli, csak tisztes távolságból! 🙂
  Segítségét előre is köszönettel 🙂
  Andrea

  Válasz

 21. Kiss Szimonetta

  2016/04/04

  Kedves Kata!
  Olyan kérdésem lenne hogy megengedett a fehér folt egyhetes csoki labradoroknál?
  7 kiskutyánk van melyből kettőnél tapasztaltuk! Az egyiknek pici, a másiknak viszonylag nagy foltja van! Az anya zsemle,az apa csoki! Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel :Kiss Szimonetta

  Válasz

  • Kata

   2016/04/20

   Kedves Szimonetta!

   A kis mellfolt nem számít hibának, de az majd csak később dől el, hogy a jelenlegi foltok kicsinek számítanak, vagy nagynak.

   Üdv.

   Kata

   Válasz

 22. Lali

  2016/05/30

  Kedves Kata!

  Erdeklodnek hogy hozzank kerult egy 7 hetes labrador keverek aki 1.5kg!!! Allitolag az anya nem szoptatta. Az allatorvos szerint nem nagy baj majd ossze szedi magat. De nekem nagyon hihetetlen hogy ilyen pici. Tudna esetleg ajanlani valamit amivel gyorsan utol eri magat? Konzervet es Happy Dog Juniort kap.
  Elore is koszonom a valaszat! Lali

  Válasz

  • Kata

   2016/09/16

   Bocsánat, hogy eddog nem válaszoltam…mostanra biztos sokat gyarapodott a súlya…

   Válasz
 23. Kedves Kata!
  Nekem is a labink súlyával kapcsolatos kérdésem lenne. 6 hónapos szuka és 11 kg. Kinézetre teljesen labrador, de mindenki azt mondja hogy kicsit, sehol sem találok rá megfelelő választ, hogy egy fél éves labrador szukának nagyságrendileg mekkorának kell lenni. Úgy tudjuk 9-en voltak az alomban ő volt a legkisebb.
  köszönöm válaszát. Andrea

  Válasz

  • Kata

   2016/09/16

   Kedves Andrea!

   Sokféle adattal találkoztam én is, nem könnyű eligazodni.
   Én azt tartom optimálisnak, ha kb. 5 hónapos korára éri el felnőttkori súlyának felét, 6 hónaposan pedig a 70%-át. EGy szuka átlag súlya felnőttként 25-31 kg körül van, tehát ha a 25 kg-ot vesszük alapul, most 17 kg körül kellene lennie.
   Sovány a kutyusod vagy normál kondiban van? Van étvágya? Nem munkavonalas szülőktől származik? Mit eszik?
   Régen volt 2 malamut szukám, mindkettő kisebb volt a standardnál, szóval ez nem annyira szokatlan. Egyikük kicsinek is született, a másik viszont a legnagyobb volt a szukák között.

   Válasz
 24. Kedves Kata, nem igazi tenyésztőtől hoztunk el egy fekete labit. Most 4 hónapos, láthatóan hosszúak a lábai és a farka nem is áll jól, kicsit felfelé és akkora hosszú, mint az előző fekete labradoromnak. A kérdés: Lehet, hogy a farka már nem fog vele együtt növekedni?
  Köszönöm a válaszodat: Ági

  Válasz
 25. 5 hónapos labrador kölyöknek kifelé állnak a mancsai. Elvittük diszplázia szűrésre,az rendben van, az állatorvosnak sem tetszett a láb állása, később újabb röntgennel szeretne meggyőződni arról, hogy be kell-e avatkozni a kiskutya csontozatába? Számomra ez nagyon félelmetes, nem igazán értem ennek a kimenetelét, azért fordulok Önhöz kérdéssel. Köszönöm szíves válaszát!

  Válasz
 26. 5 hónapos labrador kölyöknek kifelé állnak a mancsai. Elvittük diszplázia szűrésre,az rendben
  van, az állatorvosnak sem tetszett a láb állása, később újabb röntgennel szeretne meggyőződni arról, hogy be kell-e avatkozni a kiskutya csontozatába? Számomra ez nagyon félelmetes, nem igazán értem ennek a kimenetelét, azért fordulok Önhöz kérdéssel. Köszönöm szíves válaszát!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: