Csak a feketék szeretnek pracsálni

Posted on 2015/07/07

1


Rettenetesen borzasztóan meleg van, ezért tegnap a fejembe vettem, veszek egy pancsolót a kutyáknak. Persze csak egy helyen lehet kapni, ahová legutoljára mentünk, és ahol csak a harmadik eladó-munkatárs tudta megmondani, hogy a feltüntetett két árból melyik az érvényes – szerencsére a kevesebbik.

Izgatottan siettünk haza. Szinte láttam magam előtt, ahogy az ebek boldogságban úszva hemperegnek az enyhet adó vízben, hálájuk jeleként pedig ránk rázzák a bundájukat, egy amolyan kutya-párakaput rögtönözve, hogy nekünk is jó legyen.

Nos, a következő történt. Jojót egyáltalán nem érdekelte, a közelébe sem ment. Rozi megnézte, majd elment Jojó után. A vizslák óriási itatóként értelmezték, mindannyian jóízűen ittak belőle, de eszük ágában sem volt belemenni. Gubát ugyan beleparancsoltuk, hátha leesik neki a tantusz, és mivel engedelmes kutya, bele is ült, de azóta azt terjeszti rólunk, hogy vízbe akartuk fojtani.

A három fekete viszont alaposan belecsapott a lecsóba. Előbb Pixie és Doki vadultak egyet, aztán Pixie cséphadaróként ásta, kaparta a vizet, majd futott 7 kört, vissza a vízbe, kipracsálta a maradékot, újra futás, pracsálás, végül elfáradt. Doki végig mindent pontosan megfigyelt, próbálta utánozni Pixie-t, a cséphadarást ugyan csak mérsékelt sikerrel, de nagyon élvezte.

Molly –  bár nem volt jelen, amikor Pixie a vizet csépelte – pontosan ugyan azt a produkciót mutatta be, mint drága kicsi leánykája. Hiába, a gének csodálatos dolgok…

És hogy kicsoda Doki? Rozi fekete fiacskája, Seal-Land Piperkőc George Clooney, azaz Dr. Rossz, röviden Doki. De róla majd legközelebb…

Pipacs

Pipacs

P1210848

Pixie

P1210868

Nagyon dolgozik – Pixie

Doki tanulmányozza Pixie pracsálási tecnikáját

Doki tanulmányozza Pixie pracsálási tecnikáját

P1210852

“Gyere be!” Doki és Pixie

P1210859

Doki és Pixie

P1210860

“Mit röhögtök?”

P1210869

Pixie elfáradt (végre!)

P1210874

Klassz volt!