A labradorok vasárnap is dolgoznak

Posted on 2015/06/15

0


Méghozzá kacsát kellett apportozniuk szárazon és vízen, elsősorban a két “kicsinek”, Kiminek (aki holnap lesz 1 éves!) és Pixie-nek, akiknek hamarosan képességvizsgát kell letenniük, erre gyakorlunk mostanság. Mollynak és Rozinak elsősorban ajándékul szántuk, az én drága Fekete Mambám ugyanis 10-én volt 6 éves (Isten tartson drága Molly!), Rozika pedig csak úgy megérdemli.

Pixie szerencsére örökölte Molly munka iránti lelkesedését, ilyenkor teljesen kizárja a külvilágot, nagyon koncentráltan dolgozik, a vízben szinte fut, hogy mielőbb odaérjen. Mindig középen fogja a madarat, nem csócsálja, és nem dobja le a parton. Kimi is rendkívül ügyes és lelkes, ő az első 1-2 alkalommal először a kacsa lábát fogta meg, de azonnal a helyes fogásra váltott, ő is puha szájú.

Sokan kérdezik, hogy tanítjuk meg nekik, hogy visszahozzák és átadják a madarat ahelyett, hogy elvonulnának vele és felfalják. Nos, sehogy. Ezt maguktól tudják, csak a legeslegelső madárral való találkozásukkor álltak meg kicsit megszaglászni, de aztán megfogták és visszahozták, és soha, egyikük sem állt neki falatozni belőle.

Kimi iparkodik

Kimi iparkodik

Kimi

Kimi

Kimi_kacsa3

Puhaszájú Kimi

Pixie

Pixie

Molly

Molly

MOlly_kacsa2

Molly

Rozi_kacsa

Rozi

Rozi_kacsa2

Rozi

És egy video Pixie vízben futásáról: