Rozi, a mamuka

Posted on 2015/03/20

4


Rozika anyai örömök elé néz, ma jár vemhességének 44. napján, ennek köszönhetően most épp hurka alakú. A bébik április 7-e táján várhatók. Vidámságából mit sem vesztett (sőt!), fordulékonyságából annál inkább, szűkebb helyeken (pl. az ágyam és egy szekrény közötti, kb. 60 cm szélességű szakaszon) már csak nehézkesen tud helyből megfordulni, inkább kitolat hátrafelé, ha vissza akar fordulni. Már a kezdetektől lustább, ami esetében azt jelenti, hogy a Többiekkel való vad tivornyázásokat és mezőn való rohangálásokat a korábbinál jóval hamarabb befejezi, és lepihen.

Az apa Noelany Englishman “Watson” (AmCh Weathertop Storm Cloud x CH Balrion Weathertop Hazelburn), tulajdonosa Milla Demireva.

Noealny Englishman "Watson" az apuka

Noelany Englishman “Watson” az apuka

Télen nem mertünk nekivágni a Bulgáriába tartó hosszú útnak, így a fogantatás mesterséges megtermékenyítés útján jött létre, igen csak izgalmas körülmények között. Ugyanis épp az örökítő anyag érkezésének napján szakadt le Pécsre a hóvihar. Budapestre még rendben megérkezett, majd kamionnal elindult Pécsre, miközben Pécsett és Baranyában totális közlekedési káosz alakult ki. Kamionok az árokban vagy keresztben az utakon, buszok leálltak, a város útjai és a kivezető utak bedugultak és járhatatlanná váltak, én meg az irodában ültem tehetetlenül, és próbáltam kinyomozni, hol tart a kamion. Hívom a DHL számát, a diszpécser közli, nem tud kapcsolatba lépni a kamionnal, és nem tud olyan számot megadni, amin én kapcsolatba léphetek vele. Majd továbbítja kérdésemet egy kollégának, aki egy másik kollégájának továbbítja, és ez harmadik ember tud beszélni a sofőrrel. Majd hívnak. Egy óra múlva újra érdeklődöm, mert persze a kutya sem hívott vissza. Próbálom megértetni vele, létfontosságú tudnunk, ideér-e délutánig a csomag ebben az ítéletidőben. Újra ugyan az a szöveg, visszahívnak. Nem hívtak. Harmadszorra, már meglehetősen zabosan újra telefonálok, mert a kamion már 5 órája elindult Budapestről, és még nem ért Pécsre, mindeközben azt olvasom a neten, 13:00 órakor kamionstoppot fognak bevezetni az M6-os autópályán. DHL-es diszpécser lassan, tagoltan közli velem (mintha értelmi fogyatékos lennék), nem tudja nekem megmondani, hol tart a kamion. Ekkor kissé összeveszünk, majd 3 perc múlva felhív egy másik ember, aki elmondja, a kamion 12:36-kor (5 óra alatt) megérkezett Pécsre, a csomagot most veszi fel a futár, akinek megadja a számát. Hívom, azt mondja 17:00 óra magasságában fog ideérni. A munkahelyem a város peremén van, messze mindentől, ezért felajánlom, bemegyek valahová, ahová hamarabb, és könnyebben eljut. A megbeszélt helyre 3/4 órás késéssel érkezik, közben szakad a hó, a szél pedig hordja, de nem is érzem, dolgozik bennem az adrenalin.

Közben Gábor és Rozi otthonról elindulnak az állatorvoshoz, én is elindulok oda, szerencsére abban az órában épp jártak a városi buszok. Hazafelé egy piros lámpánál nekicsúszunk az útpadkának, két nappal később vettük észre, hogy elveszítettük a dísztárcsát.

Innen még 1 hónap izgulás, majd nőnapkor az UH igazolta, Rozika vemhes.

Rozika, amikor még nem hurka

Rozika, amikor még nem hurka

P1170153

Ez úton kívánok jó egészséget és további jó munkát a DHL kedves diszpécserének.