Dogs of Anarchy

Posted on 2015/01/10

0


Most épp a Sons of Anarchy sorozat az egyik kedvencünk. Az 5. évadban vagy egy rész, ahol a főszereplő SAMCRO motoros banda tagjai a rossz fiúk üldözése közben egy illegális kutyaviadalba botlanak. Tig (Kim Coates) elborzadva nézi a verekedő kutyákat, majd ahogy az egyik rosszfiú a vesztes kutyát kiviszi, hogy főbe lője, Tig agya is eldurran (akit amúgy nyugodtan nevezhetnénk sorozatgyilkosnak is), folyik némi vér és agyvelő, kutyát pedig elviszik a klubházukba és összevarrják, aki hálából fátyolos szemekkel nyalogatja új őrangyala, Tig képét.

soa_tig

tig

Kim Coates és a sorozat két másik szereplője, Theo Rossi (a filmben Juice) és Ryan Hurst (Opie) a való életben is a szerencsétlen sorsú kutyák védelmezői lettek. Mindhárman csatlakoztak a Burbank Animal Shelter Love.Protect.Adopt programjához, ahol videoüzeneteikben az állatok szeretetéről, és az örökbefogadás fontosságáról beszélnek.

opie_juice_tig

Rossi, aki maga is három mentett kutya gazdája, emellett a The Human Society International állatvédő szervezet Street Dog Defender kampányának is egyik arca lett.

juice

A kampány során összegyűjtött pénzből a HSI Street Dog Welfare programjában dolgozó önkéntesek ivartalaníttatják, és veszettség elleni védőoltással látják el az utcán csavargó kutyákat, némileg mérsékelve így túlszaporodásukat és a veszettség terjedését. Az USA mellett számos más országban, pl. Indiában, Bhutánban, Haitin, a Fülöp-szigeteken, Kínában vagy Chilében is dolgoznak, tevékenységük másik fontos szelete a kóbor kutyák hatóságilag elrendelt likvidálása elleni, valamint kutyahús kereskedelem elleni küzdelem is.

Posted in: állatvédelem