Strandolás

Posted on 2014/06/10

0


A múlt hétig mindenki az igazi nyarat hiányolta, hát tessék, itt van, kinek hiányzott ez? Ilyen időben az intenzív mozgás szóba sem jöhet, a kutykuruttyok is csak lötyögtek a hőségben, eszük ágában sem volt a kertben csapatni, két ház-körüli kör után sorban visszaszivárogtak a fekhelyükre. Azért mozogni mégis csak kell, tehát irány a kora reggeli úszás.

Jojót, Csipkét és Gubát a Kökény-patakhoz vittük, ahol egy alkalommal sikerült átdobnom a dummyt a patakon, bele a part menti sásos-susnyásba, ráadásul valami pont elvonta a figyelmüket a dobás pillanatában, nem látták, hová esett. (Egyébként őstehetség vagyok a béna dummy-dobásban, egyszer félre kellett ugranom, nehogy a fejemre essen.) Na, most hogy szerezzük vissza? Feljebb van ugyan egy híd, de a dummyt csak egy óriási csalánmezőn való áthatolás árán tudtuk volna megközelíteni.

Rövid tipródás után Jojó mentett meg bennünket, megértette, hogy a túloldalon kell keresnie, nem a vízben. Először csak kicsimpaszkodott a partra, és a vízből szimatolva keresett, aztán ki is mászott, és rövid csörtetés után a dummyval a szájában visszaúszott. Nem az első eset, hogy az elveszett dolgokat Jojó szerzi vissza, ő ebben őstehetség. (Egyszer séta közben Mollyról elveszett a nyakörv valahol a 3 hektáros kukoricaföld közepén, Joci 2 nap múlva megtalálta.)

Nyomkövető Jojó

Nyomkövető Jojó

Mollyval, Rozival és Pipaccsal az aranyosgadányi tóhoz mentünk, mert a labilányokkal a nyílt vízen messzire beúszást akartuk gyakorolni. Minden tökéletesen ment, főleg Molly élvezte, ha meglátott valamit a vízben, bármeddig elment érte, egyszer pl. egy kimúlt hallal a szájában ért partot. Rozi és Pipacs érdeklődését pedig a part menti nádas keltette fel, két úszás között hosszan kajtattak benne.

tavacska

molly pelikán_pipi