Csipke unatkozik

Posted on 2012/07/15

2


Csipusz már bő egy hete szobafogságban van (őnagysága épp tüzel), amit rendkívül rosszul visel. Vágyakozik ki a többiekhez rohangálni, birkózni, almázni, botozni, láthatóan szenved és unatkozik. Az unatkozó kutya pedig rongál, de erről átmenetileg elfeledkeztem.

Bár Csipke nem az a cipőzős, rágicsálós, rongálós fajta, a céges telefonomat néhány másodperc leforgása alatt kidekorálta (a minta még csak hagyján, de a hátlapja is lötyög, nem illeszkedik rendesen), elrágta a cipőm pántját (használhatatlan lett), a másiknak pedig a sarkából csócsált ki egy darabot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A heves unalom más furcsa szokásokat is előhozott benne. Tegnap éjszaka végre érezhetően lehűlt a levegő, a szél is feltámadt. Arra ébredtünk, hogy Csipke ki-be szaladgál a szoba és a zuhanyzó között, ahová amúgy sosem szokott bemenni. Gábor kiment vele, hátha dolga van a kertben, de nem volt. Visszajöttek, ott folytatta, ahol abbahagyta, sehol nem találta a helyét. Sosem láttam ilyennek: füleit leengedte, a pupillája kitágult, farkát behúzta, megpróbált bebújni az ágy alá, sehogy nem tudtuk megnyugtatni. Csak próbaképpen becsuktuk az ablakot, hátha a mozgó függöny zavarja; telitalálat volt, ettől megnyugodott, és azonnal elaludt. Fogalmam sincs, miért zavarta. Nem volt erős a szél, bár néha alaposan meglebbentette a függönyt, dörgést távolról sem lehetett hallani, nem villámlott. Nem hallottunk semmi szokatlan zajt, a többiek közben békésen aludtak, pedig Molly minden furcsaságot azonnal jelez.

Reklámok