Martonfa, tenyészszemle, alapvizsga

Posted on 2012/04/28

1


Csipke ma sikeresen teljesítette a tenyészszemle és alapvizsga követelményeket Martonfán.

A tenyészszemlén Kardos Vilmos bírótól az alábbi bírálatot kapta: “Jó méret, jó arányok. Kiegyensúlyozott vérmérséklet, szép mozgás. Arányos, száraz fej. A stop lehetne kifejezettebb. Jól izmolt nyak, nagyon jó felső és alsó vonal. Szép front. Jó csontozatú, jól szögelt végtagok. Korrekt farok. Szép szín, jó minőségű szőrzet.”

Az alapvizsgán csak a csapakövetésre és a vízkedvelésre nem kapta meg a maximum pontszámot, összesített eredménye 111 pont, minősítése “kiválóan megfelelt”.

Muris, hogy pont a vízkedvelésnél veszített pontot, Csipusz ugyanis már-már labradori magasságokban imádja a vizet, de sajnos itt nem a csudálatos úszótechnikáját pontozták:-) (Azért kapott levonást, mert a vízből kiérve a parton tette le a kacsát, és nem vitte oda a gazdihoz.)

Sok kutya volt, alaposan elhúzódott a vizsga, de Csipusz jól tűrte a várakozást és a hőséget, végig figyelte a többieket, csak azt nehezményezte, hogy ő nem mehet oda amikor más kutyák épp apportoznak. Amikor nem volt mint nézni, puncsolási céllal ráugrott minden arra járó emberre, és dögönyöztette, simogattatta magát.  Előzetesen tartottam tőle, hogy hebrencs természete miatt elhülyéskedi majd a vizsgát, de fegyelmezetten végezte a dolgát, és a rá annyira jellemző játékosság és vidámság egy kellően temperamentumos feladatmegoldásban nyilvánult meg.

A Karasica Völgye Vadásztársaság minden résztvevőt megvendégelt egy tányér vaddisznó pörkölttel, természetesen Csipusz is kapott belőle néhány falatot a szép munka jutalmául.

Reklámok