Virovitica CAC 2012

Posted on 2012/04/16

4


Tegnap Csipke a horvátországi Viroviticán (Verőcén) debütált élete első kiállításán. Jól viselte a ring körüli nyüzsgést, a tömeget, az idegen kutyák közeledését. Összebarátkozott a szomszéd boxban táborozó rhodéziai ridgeback szukával, valamint Guba által már jól ismert, Ajándék nevű törpetacskóval is.

A bírálatok pontosan, mindenféle időhúzás nélkül kezdődtek, nagyon gördülékenyen haladt a program. Csipke körülbelül 11 órakor lépett „színpadra”. Szépen mutatta magát, tűrte a bíró tapogatását, a fognézést. Az a Petar Klaric bírálta, aki tavaly véletlenül orrba vágta Gubát. Most ilyen probléma nem volt, bár a jelentős méretű ékszer most is ott díszelgett Klaric úr ujján. Csipke a nyílt osztályban indulva kitűnő 1, CAC és Fajtagyőztes (BOB) címeket szerzett, így indulhatott a Best In Show programban a fajtacsoport bírálaton is.

A BIS program kezdetéig (14:30) Csipke Ajándékkal többször körbesétálta a kiállítási csarnok körüli parkosított területet, megismerkedett egy ír szetterrel, egy nagyon pici, alig két hónapos dobermann kislánnyal és Scottie-val, a magyar illetőségű skót terrierrel, akivel Guba szintén haverkodott már a tavalyi szigetvári kiállításon. Kicsi a világ.

A Best In Show programra Csipusz már meglehetősen nyugtalan volt, unatkozott, nem találta a helyét, látszott rajta, hogy inkább valami energikusabb elfoglaltságra vágyik, mint az Ajándék pokrócán való üldögélésre.

A VII. fajtacsoport bírálatánál három kutyát választott ki a bíró a szűkítésben, közöttük osztotta el a helyezéseket. Csipkét a harmadik helyre sorolta, így hivatalos elnevezéssel ő lett a Best In Group (BOG) 3.

Élete első kiállításán jól sikerült a bemutatkozás, egy serleget és egy üvegplakettet kaptunk elismerésül, bár Csipke minden bizonnyal jobban örült volna annak a zsák tápnak, amit a csoportgyőztesek kaptak.

Hazaérve kitörő lelkesedéssel üdvözölte a többieket – közben engem jól megbotozott a farkával -, gyorsan lefutott egy félmaratont a kertben, közben lefejelt valamit és kissé lehorzsolta a bal alsó szemhéját, végül visszaugrott a kocsiba.

A kiállításon készült képeket külön köszönjük Ajándék gazdájának, Czett Lászlónak, valamint gratulálunk Ajándék CAC, BOB és BOG 2. címeihez is.

Reklámok