Mamacita Pipacs

Posted on 2012/04/07

7


Pipacs tegnap nyolc drótszőrű tündérmackónak adott életet. A bébik igazi szerelemgyerekek, nem terveztük az almot. Pipacs tüzelésének 7-8. napján tartott, amikor elutaztunk, és egy kedves ismerős elvállalta, hogy napközben egyszer kiengedi a kutyákat. Guba ekkor már halálosan szerelmes volt belé, ezért Pipacsot elkülönítve hagytuk otthon. Aztán jött a telefon: „Jaj, valahogy kiszabadult a Pipacs, és együtt rohangált az udvarban a többiekkel, de nem volt semmi, nem láttam őket kufircolni!” Két napig dilemmáztunk, vigyük-e el abortusz injekcióra. Pipacs még a tüzelés elején tartott (a 10-13. napra szokott esni a fogamzóképesség), nem is biztos, hogy volt fedezés, viszont az ilyenkor bejuttatott hatalmas adag hormontól nem ritkán gennyes méhgyulladás alakul ki, Chili is így járt, a méhét és a petefészkeit is ki kellett venni emiatt. Ellene szólt az is, hogy nem biztos a módszer, annak idején Misi is így született.

Végül nem vittük el orvoshoz, és mivel Pipacson semmilyen változást nem észleltünk – nem nőtt a hasa, ugyan olyan aktív volt, rohangált, birkózott, dolgozott, ahogy annak előtte -, megnyugodtunk. Nagyjából egy hónapja azonban gyanakodni kezdtünk, amikor jól láthatóan megnőttek a cickói és a hasa is gömbölyödni kezdett, de én még ekkor is abban bíztam, hogy a Rétek Hercegnője csak álvemhes. Aztán úgy két hete láttam, ahogy valami rúgkapálja belülről az oldalát, így többé nem volt kétség.

Hétfőre vártuk az ellést, akkor volt 60. napos, de végül tegnap, a 64. napon délelőtt 11:42-kor született meg az első, aztán egy óra múlva a következő, majd kb. 30-40 percenkét a többi – kivéve a harmadikat, aki öt perc elteltével követte a tesót -, összesen 5 fiúcska és 3 kislány, akiknek kizárásos alapon Guba az apjuk, hisz más kannal nem találkozott.

Pipacs ügyes volt, viszonylag könnyen ellett, csak az első két kölyök születésekor voltak komolyabb fájásai, utána már nagyon könnyedén, és gyorsan történt minden. A picik szépek, egészségesek, rendkívül fürgék (hihetetlen, hogy még nincs 24 órája, hogy megszülettek), nyugodtak, szopnak, vagy alszanak.

Néhány órásan már legalább két percig állt a hátsó lábain.

Pelenkázás

 

Amikor Mamacita este kiment elvégezni a dolgát, mintha mi sem történt volna, a mozgása ruganyos, alakja újra kecses, még egy kört futott is a kertben, aztán szaladt vissza pelenkázni, meg fürdetni. Ma már kicsit fáradtabb, hisz tegnap reggel óta csak percekre aludt el.

Kicsit elfáradtam.

Rendrakás idejére ebbe a kosárba, puha birkabundára tesszük a bébiket.

Reklámok