Guba, ne mozogj!

Posted on 2011/09/19

6


A kutyafotózás kemény munka, a fekete kutyák fotózása pedig maga a rémálom. A legtöbb bosszúságot az okozza, hogy mire elkattintom a gépet, ők már rég máshol vannak, és végül csak valamely csatolt részük (farok, fülcsi) van a képen, de ha nagyjából egy helyben maradnak, akkor is folyton bemozdulnak. Képek százait töröltem már emiatt, micsoda áldás, hogy valaki feltalálta a digitális fényképezőgépet.

Mollyról inkább fénymérési problémák miatt nem tudok jó képeket készíteni. Ha rá mérem a fényt, rajta kívül minden más sötét lesz a képen, ha a háttérre vagy a vizslákra, akkor Molly felismerhetetlenül, egy galaktikus fekete lyukként sötétlik a fotón. Az árnyékos helyen mozgó kutyák fotózása is megoldhatatlan feladat elé állít, pl. sosem tudok fotózni a Vízfő-forrásnál, ahogy ez az alábbi képen is látható.

Persze a gépem sem az igazi már, régebben sokkal jobb képeket csinált. (Van olyan, hogy romlik egy digitális gép képminősége, teljesítménye?) No és persze a fotózáshoz sem értek túlságosan, ezért minden tippet szívesen fogadok arra vonatkozóan, hogyan kell lefotózni egy halom mozgásban lévő vizslaszínű és fekete kutyát?

Persze hogy bemozdul...

Ez az árnyék nem tudom honnan került oda.

Reklámok
Címkézve: