Csipke szerint a világ

Posted on 2011/08/09

3


Csipke szerint a világ csupa móka és kacagás, ő mindenkit szeret és őt is mindenki szereti. Barátságos és nyájas kutyalány, akinek szó szerint lehengerlő a modora, ugyanis valamiért az a meggyőződés alakult ki benne, hogy mozogni, haladni csak gyorsan érdemes, ezért mindig szélsebesen közlekedik. Ilyenkor nem tanácsos kitérni előle, ő ugyanis az utolsó pillanatban végül ki fog térni, de ha mi is ellépünk, a sípcsontunkba csapódó vizsla igen csak fájdalmas, és földbe döngölő élmény.

A magántulajdonhoz való jog ismeretlen fogalom számára (kivéve az övét), ezért mások kincseit elrabolni számára nem bűn, hanem izgalmas mulatság. Hasonlóképpen értelmezhetetlen számára a NEM szó, amikor éppen más dolgába üti bele az orrát. Pórázon, séta, vagy gyakorlás közben viszont fegyelmezett és szófogadó.

Csipke nem érzékeny, nem sértődős, nem türelmetlen, nem izgága, és nem szeret a földön ülni, ezért gyakran ráül valamelyik másik kutyára, amit azok zokszó nélkül tűrnek (még Pipacs is), de olyan is volt már, hogy miközben engem tanulmányozott, leült az ágy szélére – feneke az ágyon, mellső lábak a földön -, és félrebillentetett fejjel figyelt. Akkor is így néz, ha beszélek hozzá, próbálja megfejteni, mit mondhatok neki.

Előző életében biztos, hogy valamiféle felfelé ugráló lény volt, mondjuk egy kenguru, kecske, kosárlabdázó, esetleg bolha. Semmiféleképpen sem delfin vagy sellő, mert még mindig úgy úszik, mint egy bohóc. Legtöbbször szépen tempózik, de az apporthoz érve rendszerint nagy pracsálást rendez, ettől a labda kissé elúszik, nem tudja bekapni, ezért még hevesebben csapkod, mintha manccsal akarná megfogni.

Egyik kedvenc játéka a „légi dodgem”, ami úgy néz ki, hogy én egy vödörből vizet locsolok feléjük (Molly is mindig csatlakozik), ők pedig óriási ugrásokkal megpróbálják a levegőben bekapni, közben hatalmasakat ütköznek a levegőben, csattogtatják a fogaikat, és teli pofával röhögnek.

Másik kedvenc elfoglaltsága a hátra ugrálás (nem hátrafelé, hanem a másik hátára) fülcimbálással kombinálva, amit érdekes módon a többiek szintén elnéznek neki. Mollynak egy ideig meg volt vastagodva az egyik füle, tapintásra pedig olyan volt, mint a rugalmas kelt tészta. Nem értettük miért, aztán rájöttünk, hogy Csipke rendszeresen azt a fülét csócsálja.

Reklámok