Koprivnica CAC 2011

Posted on 2011/06/13

2


A fiúk tegnap ismét Horvátországban, Koprivnicán (magyarul Kapronca) jártak kiállításon. Gubát a fiatal osztályban neveztük, ahol Best Junior, Junior Best of Breed, és Best of Breed címeket nyert, Mijo Fury bírónál. Kapott egy CAC kártyát is, de ezt minden bizonnyal véletlenül, hisz fiatal osztályban  nem adható  ki ez a cím.

A határátlépésben volt némi izgalom; a horvát határőr le akarta olvasni Guba chipjét, de a műszer nem jelzett semmit. Kis idő elteltével egy kollégája is próbálkozott, chip sehol. Komor arcok, horvátul magyaráztak valamit, ugye nem küldenek vissza, hová tűnhetett Guba chipje? Aztán  egyikük megvilágosodott: nincs a műszerben elem! Mehetnek.

Míg nálunk a hidegfront kellemes, ember- és kutyabarát hőmérsékletet hozott, Kaproncán kánikula van, a kiállítás helyszínén  árnyék még mutatóban sincs, a kutyáknak melegük van, Guba annyira lihegett, hogy a bírónak össze kellett szorítania az állkapcsát a fogvizsgálathoz – elnézést is kért érte. Gubus hősiesen tűrte a meleget, szépen állt, szépen mozgott, és ő lett a legszebb, a bíró szerint “extraordinary dog”.

Várakozás közben egy whipettel cimborált össze, birkóztak is egy jót, egyszer pedig hosszasan vizslatott egy éles hangon rikácsoló fedeles macskakosarat, hát persze hogy hosszú szőrű csivavák voltak benne…

Gubának van egy jellegzetes üdvözlési szertartása: széles vigyorral mindenkit megpuszil, a nyuszikhoz és a galambokhoz is hátramegy köszönni, utána gyorsan felkap valamit a szájába, fut néhány kört, a nyomában Csipkével és Mollyval. Aztán mély álomba zuhan, legalább két órát durmol, mostanában mindig hanyatt fekve, a tökéletes relaxiáció állapotában.

Reklámok