Maribor CACIB

Posted on 2011/05/08

1


Tegnap a fiúk Szlovéniában, Mariborban jártak kiállításon, ahol Guba Best Junior (legszebb fiatal) és Best of Breed (fajtagyőztes) címeket nyert a portugál bírótól, Fernando Madeira Rodriguestől.

Alaposan felkészültünk az útra. Mivel nálunk családi vonás az eltévedés, szereztünk kölcsönbe egy GPS-t, Gábor pedig egyik kollégájától, Joaotól megtanult portugálul köszönni és megköszönni, amit Rodrigues úr széles vigyorral fogadott. Vicces jószág ez a GPS. Már az első megszólalásával egyenesen egy nagy betonfalnak vezetett volna bennünket, akkor még naivan azt gondoltuk, csak a parkolót nem tudja értelmezni. Aztán még itthon, Pécsett többször is az ellenkező irányba küldött, Szlovéniába érve pedig kiderült, hogy az EU összes tagállama közül épp szlovén térkép nincs rajta, így  Mariborban természetesen eltévedtek. Több próbálkozás után végül a Mr. Pet névre hallgató állatfelszerelés-áruház (mint nálunk a  Fressnapf) egyik angolul tudó eladója adott útbaigazítást.

A bíró minden felvezetővel sokat beszélgetett, viccelődött, kérdezgetett a kutyáról, és sokat dicsért. Gubának különösen a fejét és a szőrét dicsérte, jó felépítésű kutyának tartotta, aki felnőtt korára majd “very very excellent dog” lesz. Az érdekelte még, trimmeljük-e  (nem trimmeljük), illetve van-e különbség a téli és a nyári bundája között.  Ez a fajta kommunikáció felvezető és bíró között szerintem nagyon jó (és még jobb lenne, ha a nézők is hallanák), egy baj van vele csupán: időben nagyon elhúzódnak a bírálatok. Most is így volt, a tervezett programhoz képest a fiúk bő két órás csúszással kerültek sorra, a várakozást pedig az is nehezítette, hogy a ringek a nyáriasan tűző napon voltak. Mivel még sötétedés előtt haza szerettek volna érni, a Best in Show programon megint nem maradtak ott.

Reklámok