Békás tó

Posted on 2011/04/23

3


Már napok óra ígérgetem a kutyáknak az úszást. Legegyszerűbb megoldásként a falu határában lévő tavacskát választottuk, amit utolsó látogatásunk óta alaposan körbenőtt a csalán, a víz felszíne tele volt békanyállal, a környék pedig harsogott a békák brekegésétől.

A tavacska az út túloldalán lévő zsombékosban van

Természetesen Molly szállt először vízre, aztán Guba is, a békák pedig azonnal elhallgattak. Molly óriási hasasokat ugrik, Guba finoman belesiklik, már nyoma sincs az óvatoskodásának. Pipacs úszik a legszebben és leggyorsabban, szinte repül a vízben. Csipke eleinte csak a parton rikácsol és toporzékol, szeretne ő is a labda után iramodni, de nem mer. Aztán halált megvető bátorsággal ugrik egy óriási hasast ő is. Azonnal inába is száll a bátorsága, kétségbeesetten iparkodik kifelé, a mellső lábaival ádázul csapkodja vizet.

Csipke és Guba

Közben Molly elveszti az egyik labdát, pontosabban mindkettőt megpróbálja a szájába venni de nem fér bele, ezért az egyiket otthagyja. Guba azonban emlékszik rá hol van, és kiszabadítja a békanyálból. Csipkét elkapja a hév, hatalmasakat ugrik, egyre ügyesebben úszik, a végén már alig csapkod.

Ahogy átmentünk a zsombékosba rohangálni ás száradni, az addig néma csendben lévő békák újra rázendítettek, mintha valaki jelet adott volna: elmúlt a veszély!

Boldog Húsvétot!

Reklámok