Houston, baj van!

Posted on 2011/02/01

6


Ez a drámaian tömör mondat volt ma reggel Guba arcára írva, majd elhatalmasodott rajta a kétségbeesés, aztán erősen felfelé görbült a szája, és néhány rövid öklendezés után távozott belőle a reggelije, egy fél papucs maradványai, és valami ragadós, fehér folyadék. Guba ekkor kezdett el igazán rettegni, mert azt hitte, ki fog kapni az előszoba összerondításáért. Kiengedtem gyorsan, hátha hány még. A kis butus menekült is kifelé, alig mert visszajönni, amikor magamhoz hívtam. Természetesen sosem kapott ilyesmiért szidást, de az ő fejében ez valamiért összekapcsolódott azzal, amit a papucsok/tálak/újságok/zoknik/kesztyűk ellopásáért és rongálásáért szokott kapni.

Rosszul vagyok!

Na de mi az a fehér trutyi? Rögtön megvilágosodtam, ahogy megpróbáltam feltakarítani. Zsír. Ez a gügye ugyanis felfedezte a zsírosbödönt, lepiszkálta a tetejét, és kicsit lakmározott belőle – mindezt utólag rekonstruáltuk. A távozott gyomortartalom alapján megehetett vagy 4-5 púpos evőkanálnyit, és gondolom az a fél papucs sem tett jót neki, amit még reggeli előtt elfogyasztott.

Még mindig nagyon meg van szeppenve, és talán émelyeg a gyomra is, nem kérte ugyanis a kárpótlásul felkínált csontot, meg a falat kenyeret sem. A kandalló előtt fekszik Csipkével, nagyon visszafogott, remélem nem esett benne komolyabb kár. Barátaink Pajti kutyája egyszer elfogyasztott egy kocka margarint, de még él, ép és egészséges.

UPDATE: Gubának kutya baja.

Csipke 7,5 kg. Borzasztóan nagyot nőtt, a fotók nem adják jól vissza a változást. A bőre ugyan még mindig nagy rá, de a benne lévő test arányai, és az izomzata már kezdenek kiskamasz-kutya formát ölteni. A feje változott leginkább, szépen megnyúlt az orra (azaz a fangja). A természete mit sem változott, rossz, mint az ürdög.

Reklámok