Heti krónika

Posted on 2011/01/29

0


Vasárnap egy röpke időre találkoztunk a tacskónézőbe Pécsre villámlátogató Zsófival. Csipke a szokásos rajongásával tűrte a nyunyálást, Guba az első pillanatokban rövid puffogással jelezte, hogy kissé gyanakszik, és különben is, minek jöttünk ide? Guba nem rajongó típus. Nem húzódozik, mint Pipacs, flegmán tűri a simogatást, az ellen sincs kifogása, ha más vezeti pórázon, de valójában nem érdeklik az idegenek. Nekünk sem szokott hízelegni – kivéve a reggeli gőgicsélést -, dögönyözés helyett is inkább dobjunk már el neki valamit, vagy toljunk a szájába egy kis finomságot.

Csipkével kedden voltunk a második oltáson, Pipacs is jött velünk. A váróban persze kitört az általános gügyögés és cukizás, a lányok büszkén fogadták a bókokat. Csipke mindenkivel barátkozott, Pipacs mindenkit ellenőrzött, és szemmel láthatóan megesett a szíve a hangosan síró sima vizslán. A bűzmirigyei most is rendben voltak, tehát a fülgyulladásának oka nem ez, és nem is a rühösség. Ami jó, bár a gyulladás oka így továbbra sem azonosítható. Nem értem én ezt a Pipacsot amúgy, idegeneknek nem engedi magát simogatni, de a bűzmirigyét zokszó nélkül hagyja nyomkodni…

Csipke nagyot nőtt. Rendkívül eleven jószág, ha ébren van, általában kecskegida módjára ugrál, aprítja a miszliket, lopja a cipőket, harap, nem lehet mellette öltözködni, mert belekapaszkodik a nadrágba, takarítani sem, mert megtámadja a partvist. Folyton a nagyokat rohamozza, vagy a képzeletbeli ellenséget. Éjjel legszívesebben valamelyik nagyon fekszik; vagy a hasukhoz fészkeli be magát, vagy a hátukon terpeszkedik. Egyetlen dologtól fél csupán: amikor a Monsterek Pipaccsal kiegészülve tutulnak, mindig riadt képet vág, és a közelembe húzódik.

Molly megint kiszabta a képét, a szeme alatt, és a stopján is van egy nagyobb seb, de ez most nem Pipacs műve. Gubával néha beszöknek a zöldséges kertbe, és a kapu drótján átnyomakodva karcolja fel magát. Ma reggel a régi időket idézve tomboltak egyet Pipaccsal; Pippi hatalmas ugrásokkal játszópózba vágta magát, Molly pedig az ágyról ugrált a nyakába.

Reklámok