Csipke

Posted on 2011/01/10

10


Tegnap megérkezett Zöldmáli Galagonya, hívónevén Csipke. Hat hetes, nagyon pirinyó, a bőre három számmal nagyobb. Már látni a drótosodás jeleit a bundáján. Vagány kislánynak tűnik, érkezése után 5 perccel megtámadta a lábamat, futkározott, tépázta a ruhámat, peckesen körbejárt, „aha, szóval itt fogok lakni!”.

Egyenként bemutattuk a többieknek. Molly lelkesedésétől kicsit megijedt, Guba úgy közelített hozzá, mintha tojásokon lépkedne, aztán hosszan állta, Pipacs a szokásos távolságtartással szimatolgatta.

Combjánál a bőr?

Reggeli után több hullámban támadta az etetőtálját. Most épp Gubával játszanak, ide-oda mászkálnak együtt, Guba néha táncol körülötte, közben ugat neki, Csipke pedig cselezget. Tíz perc játék után elalszik, álmában rohan valahová, és magyaráz valakinek. Egy gond van csupán: csak úgy hajlandó aludni, ha hozzám bújhat, vagy az ölembe veszem, ilyenkor is igyekszik a nyakamba mászni. Pipacs épp ilyen volt, a fejemen aludt, és a nyakamban utazott. Ha beteszem a dobozába, kitartóan nyafog és siránkozik. Este odahúztam a dobozt az ágyam mellé hogy megnyugtassam, erre a doboz peremét lépcsőként használva felmászott az ágyra. Most is az ölemben kucorog, ha megmozdulok, méltatlankodva dödög. Mivel az első perctől kezdve ezt csinálja, szó sem lehet elkényeztetésről. Biztosan hiányzik neki a tesók, és Csenge mama közelsége.

Egyik kislánytestvérével (Csipke a piros nyakörves)

Guba megvizsgálja

Egy órával később: voltunk a kertben, kicsit mászkált a többekkel, most a friss levegőtől elbódulva a DOBOZÁBAN alszik.

Már papucsozik…

Reklámok