Guba papucsozik

Posted on 2010/12/30

2


Guba legújabb mániája a papucsozás. Kertből befelé jövet az előtérben mindig felkap egy papucsot, behozza, és az ágyunkra pottyantja. Lepihen, néha felkel és ellenőrzi, mivel foglalatoskodunk éppen. Ilyenkor újabb papucsot vesz magához, azt is elhelyezi az ágyban, esetleg rágicsál rajta egy kicsit. Reggeli óracsörgéskor azonnal felpattan, szerez valahonnan egy papucsot, ezzel ráugrik a gazdira (kizárólag rá, rám sosem), és gőgicsél neki, közben hevesen riszálja magát, füleit kissé megemeli és előrefordítja (már amennyire ez egy lepcses vizslafül esetében lehetséges). A gőgicsélés egy jellegzetes, máskor sosem hallatott hangja, nyögdécseléssel kombinált dorombolás, papuccsal a szájban. Ezt vég nélkül képes folytatni, amíg Gábor fel nem kel. Akkor is mindig papucsozik, ha gazdi hosszabb ideig nincs itthon, de végre megjön. Ahogy meghallja az érkezési zajokat, felkap egy pacskert, ezzel várja. A múltkor nem talált egyet sem, ezért rövid tétovázás után egy pólót vett magához.

Hipnotizálja a tűz. Hosszú perceket tölt a kandalló előtt, mozdulatlanul bámulja a tüzet (tavaly Pipacs is csinálta ezt egy ideig). Egy alkalommal túl közel hajolt az üvegajtóhoz, hatalmasat ugrott hátrafelé, és a maga módján meg is ijedt, ami annyit jelent, hogy mérsékelten buta képet vág, és kissé beharapja az alsó ajkát. Gyorsan felkaptam, megvizsgáltam az orrgombját, de szerencsére nem voltak rajta égésnyomok.

Csücsörítés

Csücsörítés közelről

Enyhén fenyegető nézéssel kombinálva

Néha, ha a csajok épp mélyen alszanak, ő elanyátlanodik; csak téblábol, nem találja a helyét. Ha ilyenkor odahívom, szívesen felmászik az ölembe, összekucorodik (már nem nagyon fér el), és elalszik. Ha épp az íróasztalnál ülök, felteszi az állát az asztalra, néha a klaviatúrára is, a múltkor egyetlen mozdulattal kikapcsolta a gépet.

Reklámok