Budapest, CACIB-Derby 2010

Posted on 2010/11/28

3


Az év utolsó kiállítása volt a mai CACIB-Derby Budapesten. Rosszul kezdődött, hisz a beszervezett segéderőnk, Kutas Judit tegnap gyomorrontást kapott, sürgősségire be,  szerencsére már jól van.  Ma utálatos hajnali kelés, kint kutya hideg, és még a télbe is bele kellett mennünk. Nálunk ugyanis egyetlen pihényi hó sem esett, így Guba csak Paksot elhagyva, egy pihenőnél ismerkedett meg vele, és nagyon izgalmas szagúnak találta.

Molly ismét végignyugtalankodta és lihegte az utat, de már nem dőlök be neki, és csak egyszer álltunk meg a kedvéért. Fogalmam sincs, miért tört rá már másodszor ez a heves izgatottság. Úgy tűnik, nem  szeret az M6-os autópályán Pécs-Budapest irányban közlekedni, mert ha letérünk róla, abba hagyja és elcsihad, hazafelé pedig  végig pihen. Sokat autózunk, ettől eltekintve nincs vele problémája,  még a  kanyargós mecseki szerpentinen sincs soha semmi baja. Dilinyós.

A kiállításon Mollyt a ketrecbe száműztük, először zokon vette, de hamar beletörődött. Fegyelmezetten üldögélt vagy feküdt, de szemmel tartott minket, amikor pedig valaki nagyon közel merészkedett Pipacs alfeléhez, határozottan rádörrent. Pipacs ugyanis tegnapelőtt óta tüzel.

Guba ismerkedett a kutyanépekkel, jól megmondta a magáét egy kamerás hölgynek, megvigasztalt egy ketrecbe zárt német vizslát, és ellejtett néhány táncot a tesójával, Cselessel. A drótosok bírálata alatt betuszkoltam Molly mellé.

Guba és Pipacs Zserbót ellenőrzi.
(Vakuval ilyen sötét lett a háttér…)

Bezárva

Pipacs a növendék osztályban indult, CAC címet nyert. Visszatekintve a kiállítási szezonra, nem lehet okunk panaszra, hisz csak most ismerkedünk ezzel a két, szívemnek különleges fajtával. A lányoknak és nekünk is ez volt az első kiállítási év, Pipacs nyert négy HPJ, és négy CAC címet, egyszer fajtagyőztes lett, az Európa Kiállításon pedig Res. CACIB címet is kapott. Molly kevesebbet szerepelt, egy kivételtől eltekintve mindig kitűnőt kapott. Mindkét lánnyal, és Gubával is nagyon sok teendőnk van még, télen lesz elég idő átgondolni az előttünk álló feladatokat, és minden tekintetben felkészíteni őket a következő szezonra. Az év folyamán sok segítséget kaptunk, itt szeretnénk még egyszer köszönetet mondani Zombor Ádámnak és Kutas Juditnak, mert elkísértek és elfuvaroztak bennünket, ha szükséges volt, a helyes beállítás megtanításában Miczek Zsófi és Richter Kata segített bennünket, kutyáink egészségéről pedig a pécsi BlueDog állatorvosai gondoskodtak.

Reklámok