Kukorica Jancsik

Posted on 2010/11/08

4


Minden kutyánk imád a kukoricásban rohangálni. Vanda és Taxi mindig versenyt futottak a sorokban, Dödi egerészett benne – mire hazaértünk, jól lakott, Misi és Chili össze-vissza csörtetett.

Pipacsék is szívesen rohangálnak benne, de ők jobban kedvelik az aratás utáni állapotot, amikor sok szár marad a földön, az elhullott csövekből pedig madarak és egerek lakmároznak. Pippi szabályos Z alakban haladva keresi őket, közben hevesen csóválja a farkát. Molly látszólag minden rendszer nélkül nyargalászik, orra végig a földön. Guba pedig figyeli őket. Ő mindig átkutatja az utat szegélyező bokrokat is, közben begyűjt némi bogáncsot.

A frissen felszántott föld is nagyon vonzza őket, tobzódnak a szagokban, és vágtázni is imádnak benne, na meg ásni, ami a szántóföldön nem olyan nagy baj, otthon annál inkább…

Állítólag a kutyák nem látnak jól, Pipacs ez alól kivétel. Mielőtt elengedtük őket, jó kétszáz méterre előttünk észrevettem egy fehér és barna foltos macskát. Ő is látott minket, ezért az útról letérve hatalmas ívben kitért, közben figyelte, követjük-e. Lassan mozgott, egészen lelapulva sompolygott, a színe beleolvadt a tarlóba, de Pipacs így is észrevette. Sokáig állt mereven, egész teste megfeszült, de nem próbált meg utána rohanni. Molly és Guba viszont nem vette észre, pedig figyelték, mit néz annyira Pipacs.

Reklámok