A Nagy Találkozás

Posted on 2010/10/25

6


A tegnapi Dunaújvárosi CAC kiállítást minden eddiginél nagyobb izgalommal vártunk, hisz végre személyesen is találkoztunk kedves blog barátainkkal, Alexszel, Dylannal és gazdáikkal Katával és Zsolttal, valamint Guba tesójával, Zöldmáli Cselessel és Barbarával.

Az odafelé út kissé zaklatottra sikerült. Molly – aki útközben mindig a legnyugodtabban viselkedik – már indulástól kezdve nagyon nyugtalan volt, erősen lihegett, folyton nyalogatta a száját, és minden tiltás ellenére előre mászott a hátsó ülésekre. Többször is megálltunk, de nem volt szomjas, nem kellett klotyóra mennie, a friss levegőn élénk volt és vidám, de az autóban kezdődött minden előröl. Nyugtalansága és izgatottsága a nap folyamán alig csillapodott valamicskét. A kocsiból kiszállva azonnal kihúzta a fejét a nyakörvből és odarohant egy leonbergihez. Az persze meglepetésében öblös hangon ráugatott, ettől Molly megijedt és elrohant egy pointer után. Teljes kétségbeesés, de végül megfogtam. Bent a kiállítás területén sem higgadt le, hiába sétáltunk körbe vele többször is. (Ez eddig mindig bevált.)

Én Pipaccsal és Gubával a vizslás ringnél telepedtem le, Gábor és Molly a labradorosnál, ahol először Zdellárné Krisztinával és kutyáival találkoztak, majd Katáékkal. Molly és Alex azonnal egymásba estek, kölcsönösen bókoltak, udvaroltak egymásnak, na és persze a nagyon-nagyon puha és tündéri Dylennel is gyorsan összebarátkozott.

Molly, Dylan, a kép jobb alsó sarkában Alex

A hosszú várakozás alatt először Krisztina, majd Kata tanította Mollynak a jutalomfalattal történő beállást (ez úton is köszönjük azt a fél mázsa tápot, amit Mollyba tömtek). Előzőleg többször próbáltuk otthon is, de nekünk mindig leült, vagy ránk ugrott. Katával sokkal jobban ment, vele a gyakorlás végére úgy összebarátkozott, hogy a beállás szinte hibátlanul működött, ezért abban maradtunk, hogy Kata vezeti fel a ringben is. A növendék osztályba neveztük, ahol „nagyon jó” minősítést kapott, mert élesben Mollykán ismét kitört a lámpaláz. Kata minden igyekezete ellenére nem akart olyan szépen állni ahogy a gyakorlás alatt, húzódozott, félénken és zavartan viselkedett, látszott, hogy inkább kifelé menne a ringből, ezért a bíró félénk természetűnek ítélte. Mi mégis büszkék vagyunk rá, és még egyszer köszönjük Katának a handler közreműködést.

Időközben a két tesó, Guba és Cseles némi kezdeti tartózkodás után – a póráz és a sokadalom engedte kereteken belül – birkózott egy jót, Pipacs pedig mindent alaposan megfigyelt, főleg a ringben folyó események érdekelték.

Cseles és Guba, mögöttük Pipacs

Cseles és Guba

Később Pipacs és Guba is összecimborált Dylanékkel, mindenki megvizsgálta mindenkinek az alfelét, Alex lazán megjelölte a közeli sátrat, Molly közben a drótosvizsla Fickóval is kacérkodott egy kicsit, aztán Fickó Pipacsnak próbált udvarolni, na és persze Guba is mindenkire ráugrott, aki arra járt.

Molly és Alex

Dylan és Molly tápot kunyerál

Pipacs a növendék osztályban CAC címet nyert. Gubát nem neveztük, Cseles bébi osztályban indult, és „nagyon ígéretes” minősítést kapott. Pipacsék szereplése után egyszer csak azt látjuk,  Guba a ring közepén áll és pisil, miközben épp a spánielek bírálata folyik. Mielőtt teljesen elsüllyedtem volna szégyenemben gyorsan kivontattam, Guba persze nem értette miért nem hagyom nyugodtan vizelni…

Zöldmáli Zápor CAC

Guba

Hazafelé Molly végig a képen látható módon aludt, néha ugyan lecsúszott a feje, de újra és újra visszatette. Itthon mindannyian tízszer körbepuszilták Dömpert és Grizzlyt, Molly a nyuszikat is üdvözölte, Guba pedig azonnal szerzett egy almát, amitől a világ minden kincséért sem volt hajlandó megválni, még a késői ebéd alatt is magánál tartotta a táljában.

Molly végig ülve aludt


Reklámok