Guba először Orfűn

Posted on 2010/10/21

3


Guba öt hónapos lett. Kajla, igazi kamasz, és imádja Grizzlyt. Játékos, kiegyensúlyozott kutya, komoly és nagyon vidám is egyben, de valamiért a gyerekeket nem szíveli, folyton megugatja őket. Tegnap konkrétan halálra rémisztett egyet. Egy parkolóban várakoztunk a Gazdira, amikor felbukkant egy kis srác, futkározott meg fütyürészett. A kocsink hátsó szélvédői sötétített üvegből vannak, ezért csak közelről lehet látni a mögötte ülő kutyákat. A kölök sem vette észre hogy három fenevad figyeli. Mikor a közelünkbe ért, Guba mély, érces hangon kiszólt neki, táguljon arrébb. Szegényke ész nélkül menekült a parkolón keresztül, nem tudta honnan jött a hang, és eleinte azt sem, hol van az ő kocsijuk.  Guba persze igen elégedett volt magával, Pipacsék pedig esküszöm, hogy megdicsérték.

Amint visszatért a jobb idő, elvittük őket Orfűre. Úgy terveztük, hogy majd Gazdi bemegy a sekélyebb vízbe és  magához  csalogatja Gubát, de iszonyú hideg volt, nem bírta egy percnél tovább.  Guba amúgy habozás nélkül beletrappol a vízbe, de még mindig nagyon óvatos, és ha nem ér le a lába, menekül kifelé.

Guba itt épp Luca Brasit alakítja

Molly már a parkolóban tudta hová megyünk, nyítt, tépte a pórázt, majd szétrobbant a boldogságtól. Először a békanyállal beszőtt patakba vágtázott bele, aztán persze a tóba is. Rengeteget úsztak, versenyeztek, kergetőztek, Pipacsnak végül már teljesen lila volt az orra.

Várják a labdát

A szép napsütés időben útba ejtettük kedvenc rétjeinket is. Ahogy Molly a víztől, Pipacs a tágas szabad tértől mámorosodik meg, vágtázik, röpköd, kergeti a lepkéket, boldog.

A Rétek Hercegnője