Molly nem akart úszni

Posted on 2010/10/10

2


És ez nem a nap egyetlen szenzációja! A Japán Nagydíj után Tüskésrétre mentünk sétálni, úszni, bogyókat, diót és gombát gyűjteni. A csipkebogyó még nem elég érett, a diókat összeszedték a mókusok, a pöfetegek pedig elöregedtek, így a kirándulás ezen része sikertelen volt. A tó azonban szolgált meglepetéssel.
Szokásos helyünkön, a félsziget végén Mollyék azonnal a vízbe vetették magukat, de úgy nagyjából a nyolcadik beúszás után Molly egyszer csak nem akart a vízbe menni. Bedobtuk a labdát, Pipacs  utána, Molly azonban leült a parton, és onnan figyelte Pippit – ami Molly esetében bizony világpremier,  egyben kisebbfajta csoda is. Ő mindig mindenben úszni akar,  Kecskeméten is zokogott, mert nem mehetett be a csónakázó tóba.  Nem tudtuk mire vélni; talán elfáradt, vagy a hideg vízben lemerevedtek az izmai…a levegő ugyan klassz meleg volt, de a víz meglehetősen hideg. A parton Pipacs is erősen reszketett, de újra és újra beúszott a labdáért. Végül Molly is csak két kört hagyott ki, utána úszott becsülettel.

Itt még minden rendben

“Inkább innen nézem”

Guba mögé settenkedett, és hosszan állta.

Tarajos Pipacs

Guba vízhez való viszonya nem változott semmit, most is nagyon óvatosan, lassan megy a labdáért, mintha utálná, hogy vizes lesz. Azért bemegy, kicsit úszik is, de kint sokkal jobb. (Most épp a tüzet bámulja egészen közelről.)

Fürdés után kerestünk egy napos, száradásra alkalmas teret,  távol a pecásoktól.  És  itt következik a nap újabb szenzációja: amíg Pipacsék a susnyásban szökdécseltek, én megpillantottan a Tó Szörnyét! Épp olyan volt mint Nessie, csak ő fehér, és nem egy dínóra, hanem egy hattyúra hasonlít.

Tüskésréti Nessie

Let’s dance!

Pipacsék szárítkoznak

Guba kissé lemaradva árkon-bokron keresztül követi őket

Pipacs megegeresedett a víztől

Reklámok