Eleven (weeks)

Posted on 2010/08/05

4


Repül az idő. Guba már 11 hetes, és eleven, mint az ördög. Jóval drótosabb, mint Pipacs volt ennyi idősen, a testét borító puha, hosszú szőrszálak megerősödtek, a tapintásuk érezhetően durvább, mint pl. a fején. Szépen nő a szakálla is, a füleiről pedig szabályos függönyrojtok lógnak le.

Igazi kobold, legtöbbször Mollyval sántikál valami rosszban, de sokat segít Pipacsnak is, aki bányászati tevékenységbe kezdett a pincedomb oldalában. Egy óriási alagutat ástak, amit mindig betemetünk, nehogy beomoljon, amikor Guba épp benne van, de ők naponta újra kiássák.

Az már  most látszik, hogy nem egy kis gyáva, beszari kiskutya. Nem szeppen meg, ha valamelyik nagy ráripakodik, nem fél senkitől és semmitől, idegenekkel szemben barátságos, cseppet sem tartózkodó. Rajong a malamutokért, autózni viszont még mindig utál. Azt is utálja, ha alvás közben piszkáljuk, és még mindig hatalmas cirkusz csap elalvás előtt, sehol sem jó neki, ide-oda vándorol, közben hangosan méltatlankodik.

Persze nagyon okos is, azt is tudja már, hogy a kukázásért szidás jár, ezért mielőtt bármit mondhatnék, bemenekül az ágy alá. Azt is pontosan tudja, milyen dolgokat rágicsálhat büntetlenül, és melyeket nem, ezért az illegális szerzeményeivel azonnal befut az én ágyam alá (mindig csak oda). Elég egyetlen pillantást vetnem rá a szemem sarkából, és tudom, ellopott valamit, annyira jellegzetesen mozog ilyenkor, a füleit mindig hátrasunyja, a fejét magasan tartja, és fénysebességre kapcsol. Ha a lányoktól lop el valamit a kertben, ugyan ilyen feszes testtartással és villámgyorsan menekül először a kerti pad alá, majd tovább, a málnabokor-kerítésre felfutott vadszőlő-folyondár alkotta susnyásba, amiben Molly már egész pofás kis menekülő utakat taposott ki. Ügyesedik is, a minap Mollyék közel tíz percig nem tudták elkapni, pedig ketten üldözték, mert Guba ellopta az almájukat.

Pipacs rendszeresen testőrködik mellette. Ma Chili véletlenül rálépett, mire Guba felvisított, Pipacs pedig azonnal odaviharzott, közéjük állt, és hevesen nyalogatni kezdte Chili szája szélét, hogy leszerelje az öreglányt.

Dömpernek udvarol

Sokszor gondolok arra, hogy viselkedne Dömper Gubával, ha nem történt volna vele ez a szörnyűség. Pipaccsal rengeteget foglalkozott, megtanította birkózni, kornyikálni, a szomszédokat megugatni, a konyhakertben garázdálkodni. Guba nem élvezheti mindezt, és bár Molly és Pipacs is jó tanár, hiányoznak a Dömper levezényelte birkózó edzések.