Kutya meleg

Posted on 2010/07/16

2


Szenvedünk a melegben, főleg a nyulak és én, ki nem állhatom az ilyen időt. Még Molly is elpilledt egy kicsit – pedig ő 35 fokban is szívesen apportozna-, és minden különösebb cirkusz nélkül beletörődött, hogy csak Pipacs megy a városba a Gazdival.

Pipacs az idegenekhez szoktatási projekt keretében sétált a Tettyén, modellt állt a német turistáknak (Wunderschön! Foto! Foto!), Kertvárosban pracsált a szökőkútban, majd a Kovács Cukrászda teraszán ejtőzött egy kicsit, és a németeket kivéve mindenki megsimogathatta, igaz nem első próbálkozásra, de a másodikra már igen.

Én közben végig arról ábrándoztam, milyen jó lenne a csajokat megúsztatni, de Gubát nem lehet/nem akarjuk még levinni a tóhoz, és otthon hagyni sem lehet, mert mindent szétrág. Van nekünk egy kádunk, egy ház felújításakor dobták ki, vadonat új, mi pedig épp kutyafürdetési céllal vettük magunkhoz. Teletöltöttük vízzel, és megkérdeztük Mollyt, bele akar-e menni. Persze hogy akart. Csapkodott, ugrált, megpróbált úszni benne, és minden áron le akarta  harapni a kád belsejébe ragasztott matricát, ettől persze prüszkölt, és néha elcsúszott. Pipacs kintről drukkolt, de nem akart belemenni, neki mindig kell egy kis idő, míg megbarátkozik az újdonságokkal.

Molly ki-be ugrált a kádba, pancsolt, labdázott, nagyon felélénkült. Pipacsnak bedobtuk a labdát a vízbe, és kértük, hozza vissza. Futkározott a kád körül, kereste, próbálta szájjal, lábbal, de a labda közben elsüllyedt, nem tudta kivenni.

Reklámok