Tipródunk a nevén

Posted on 2010/07/05

2


Sokáig tipródtunk a nevén. Első éjszaka, amikor a kiscsávó a hozzánk közeli Rockmaratonra való tekintettel hangpróbát tartott, kósza ötletként felmerült, lehetne Tom Araya, de ezt a hossza miatt hamar elvetettem. Aztán 1:28 perckor eszembe jutott, mi lenne, ha Kimi lenne a neve, aki nagy kedvencem (ráadásul világbajnok) de G. közölte, egy magyar vizslának nem lehet finn neve, csak azt nem értem miért, hisz rokon népek vagyunk, nem? Ha kissé kiforgatjuk a dolgot, mindenkinek be kell látnia, a Kimi valójában ősi magyar név.

A Csanád szép és nemes hangzású név, valahogy mégsem illenek össze; bár máris nagyon szép, és remélhetőleg nemes, büszke kutya lesz belőle, azaz egy igazi Csanád, de most még egy kis golyhó, egy kobold, akihez a Guba jobban illik, és erre ő is jobban figyel. Tehát Guba lesz, becézve Kicsi Faszi.

Egy biztos: a következő labrador lánynak Rozi lesz a neve.

Megvolt az első komolyabb rongálás is: lerágta az imádott kötött sapkám bojtjának nagy részét, csak azt nem értem, hogy szerezte meg?! A téli holmik el vannak rakva, ráadásul olyan picurka, még nem ér fel semmit.  Már bemutatta az első “vadállást” is, a Gazdi papucsát állta néhány másodpercig.

Reklámok