Pécs, CACIB

Posted on 2010/06/14

0


A nekünk hazai kiállításnak számító, a Pécsi Expo Centerben, fedett helyen, légkondicionált termekben megrendezett pécsi CACIB szombati napjára neveztük be a lányokat. Molly szokásos izgalmában mindenkit szeretett volna a keblére ölelni, tobzódott a tömegben, ismerkedett a kutyákkal. Óriási szerencsénkre a drótosvizslák és a labradorok egyazon teremben, egymáshoz közeli ringekbe voltak beosztva. Pipacs ringje mellett telepedtünk le, itt kényelmesen elfértünk, a labradoros ring körül elég nagy volt a zsúfoltság. Elkövettük azt a hibát, hogy nem hoztuk be a boxot, így csak messziről fényképeztem Mollyt a ringben (és ezek sem sikerültek), mert Pipaccsal együtt nem tudtam befurakodni a várakozó kutyák és gazdik közé.

Mollyval kapcsolatban két ok miatt miatt is aggodalmaskodtam; láttam magam előtt, ahogy Molly ráugrál a bíróra, beállás helyett hanyatt vágja magát, futás közben pedig a többi kutyával próbál haverkodni. Ráadásul épp vedlik, ami a küllem bírálatakor nem éppen előnyös állapot… Ami a ringbeli viselkedést illeti, Molly nagyon illedelmesen viselkedett, szépen futott,  beállt, amikor kellett. A fiatal osztályban indult, kitűnő IV. minősítést kapott a spanyol bírónőtől. A Molly alaptermészetéhez tartozó  rakoncátlanságot, a szőrkondíciót,  és  kiállítási rutintalanságunkat figyelembe véve rendkívül elégedettek vagyunk.

A rutintalanságunk Pipacsnál is megbosszulta magát; Pipacs nagyon jó bírálatot kapott a szlovén bírónőtől, egyetlen kritikaként a felvezetés  tökéletlenségét említette, amiben Pipacs idegenektől való tartózkodása is közre játszott. Ezek azonban tanulható, korrigálható dolgok, a lényeg, hogy a külleme tökéletesen rendben van. A fiatal osztályban kitűnő II. minősítést kapott, őt megelőzve Zöldmáli Zserbó nyerte a HPJ címet.

Zöldmáli Zápor

Zöldmáli Zserbó HPJ (Tenyésztő és tulajdonos Miczek Zsófia)

A szép felvezetésre és a bemutatásra, valamint Pippi tartózkodásának legyőzésére vonatkozóan sok segítséget kaptunk Miczek Zsófitól, Pipacs tenyésztőjétől, amit ez úton is köszönünk.  Zsófi egy használaton kívüli ringben sokat gyakorolt és gyakoroltatott Pipaccsal, a BIS programban megrendezett legszebb pécsi kutya címért is ő vezette fel.

Pipacs Zsófiaval a ringben

Mollyt lehetetlen lefotózni

Elfárad

Molly többek között ezzel a filával haverkodott

Reklámok