Második hét

Posted on 2009/08/30

0


Mollyka második hete a napirend kialakításának jegyében telt, eredményekben, eseményekben gazdagon. Molly a nap felét aktív rosszalkodással, a másik felét intenzív alvással tölti. Pipacs a legtöbb tevékenységben partner, vezéregyéniség, de Mollykának vannak önálló projektjei is, mint például a plüssállatok rágicsálással egybekötött hurcibálása, papucs-apport, etetőtálak lopkodása. Ezeket Pipacs is művelte “régebben”, ám úgy látszik ő már kinőtte ezeket a foglalatosságokat. Hisz Mollyka még csak 11 hetes, Pipacs pedig már a 15. élethetét tapossa…

A napirend a következőképpen alakult:

– Reggeli ébresztő 5.30 körül, Molly motoszkálásával

– Egészségügyi látogatás a kertben

– Diszkrét játék, tárgyakkal zörgés az ágy alatt, gazdik ágyára felmászás-leugrálás 6.30-ig.

– Malamut falkatársakkal történő kerti közös program, reggeli torna Dömpi vezetésével, Grizzly körülrajongása, a kertben elhelyezett játékok, almák, botok ellenőrzése.

– Pipacs hosszabb sétája után Molly sétája a környező telkek körül, pórázon közlekedés, ülés, kiállítási beállítás gyakorlása a Gazdival. Ez a program olykor nehézségekbe ütközik, mert Mollyka ezt néha kellemetlen procedúraként értékeli, és eltelik pár perc, mire belelendül, és értékelni kezdi a sétálás, szaglálódás kalandjait. (Hosszabb sétákra még nem mehet, mert egy kombinált védőoltás beadása még hátravan a teljes immunizálás megszerzéséig, így csak a biztonságos zónát látogatjuk.) A pórázon menés, beállítás pedig most még  leginkább csak a jutalomfalatokért elviselt érdekes, ám felesleges közjáték a kisasszony felfogásában.

A sétából hazaérkezve, 9.00 körül kerül sor az első étkezésre. Molly és Pipacs együtt fogyasztják el a tápot, a konyha két külön sarkában. Mollyka mohón eszik, mindig előbb felszippantja  mint Pipacs, ilyenkor némi felügyeletre van szükség, nehogy “besegítsen” Pipacsnak az ő adagja eltüntetésében is.

Az evés után újból egészségügyi látogatás a kertben, majd az étel adta energiával feltöltődve kezdődik az igazi vadulós játék, a szobában, a kertben, Dömpivel, Chilivel, Grizzly zaklatásával, mikor kit lehet bevonni a játékba. Molly és Pipacs ilyenkor ádázul rohamozzák, gyepálják egymást, kergetik Dömpikét, száguldoznak a kerti bútorok körül, ásnak, harcolnak, kifulladásig.

Ez a kifulladás körülbelül másfél óra múlva következik be, rajtaütésszerűen elfáradnak, és vagy a konyhában az asztal alatt, vagy a szobában az ágy alatt merülnek mély álomba.

Ezzel el is telik a nap jó egyharmada, ébredés után nagyjából ugyanez az időbeosztás ismétlődik, kerti őgyelgés, játék, ebéd, vadulás, elálmosodás, alvás. Aztán ugyanez elölről, kerti mászkálás, játék, vacsora, vadulás, és el is telt egy nap.

Kicsi vagyok, komolykodok
Kicsi vagyok, komolykodok

Mollyka szépen gyarapodik, cseperedik, kezd kutya formát ölteni, már nem annyira esetlen kiskölyök kinézetű, hanem egy aranyos és arányos növendék labradorka.

Reklámok